Szabályzat

SZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

A szingliparti.hu – továbbiakban szervező – egy rendezvényeken alapuló társkereső szolgáltatás. Fő tevékenysége az utazási csoportok szervezése, rendezvény és programszervezés. Utaztatási tevékenységet nem folytat, azt kizárólag valamelyik hivatalosan működő utazási irodával, utazásszervezővel teszi. A résztvevő tudomásul veszi, hogy az utazása egyéni utazásnak minősül, a szervező kizárólag szervezési feladatokat lát, non profit jelleggel a résztvevők segítése a célja. Kizárólag a csoportszervezés és a program-, és rendezvényszervezés belföldön és külföldön, tartozik a tevékenysége köré. Az utazási irodák hibájából eredő kárért és kellemetlenségért nem tartozik felelősséggel. A szingliparti.hu által szervezett eseményeken a részvétel önkéntes és a tájékoztatókban szereplő költségeken kívül egyéb költséget nem tartalmaz. A rendezvények kizárólag előzetes regisztráció alapján látogathatóak. A rendezvényeken a szervező ellenőrizheti a regisztráció hitelességét. Minden résztvevő köteles a rendezvények előtt igazolni személyazonosságát, hiteles regisztrációját.. A regisztráció során birtokunkba került adatokat a törvény előírásai alapján kezeljük, azt harmadik félnek ki nem adjuk. Bármely eseményen a résztvevők között felmerülő bármilyen minőségű személyes ellentétért felelősséggel nem tartozik. Fenntartja a jogot, hogy a nem megfelelő viselkedésű résztvevőt, vagy résztvevőket törölje tagjai köréből és a rendezvényről és minden további rendezvényről azonnal kitiltsa.

Különös tekintettel a következő események esetén.

  • Megjegyzés, vagy ráutaló magatartás más résztvevő származására, etnikai hovatartozására.
  • Bármely rasszista megjegyzés, vagy ráutaló magatartás.
  • Zaklatás, és szexuális zaklatás.
  • Rendbontás, másokat zavaró viselkedés.
  • Alkalomhoz nem illő magatartás, öltözködés, viselkedés.
  • Erős ittasságból eredő rendzavarás, agresszív viselkedés.
  • Mások kritizálása, személyeskedés.
  • Megjegyzések mások ruházatára, viselkedésére, külsejére, korára, vallási, szexuális vagy egyéb személyes tulajdonságára, szokására.
  • Durva, másokat sértő viccek, tettlegesség.
  • Politikai agitáció.

A meghirdetett rendezvényeknél minden esetben minimális és maximális létszám kerül meghatározásra. A minimális létszám el nem érése esetén a szervezőnek jogában áll a rendezvényt bármely időpontban lemondani. Amennyiben történt előleg, befizetése, úgy a szervező visszautalja az összeget. A résztvevő dönthet, hogy visszakéri, vagy más rendezvénybe kerül beszámításra. A maximális létszám elérésekor a szervező fenntartja a jogot arra, hogy elutasítsa a jelentkezőket, akik a maximált létszám felett jelentkeznek. A rendezvények politikamentesek. Bárki által politikai célra történő felhasználása a rendezvényről azonnali kitiltással jár. A szabályzat mindenki számára kötelező érvényű.

Hogy miért ennyivel olcsóbb?

Sok utazást szervezünk egyedi megoldásokkal, nagy létszámmal, különböző utazási irodákat bízunk meg. Versenyeznek, hogy megkapják a megbízást. Előre fizetünk ki mindent, ezért is kedvezményt kapunk. Mindig úgynevezett low coast időszakban utazunk (turistaszezonon kívül, amit nem hirdetnek utazási irodák). Nem hátrány az sem, hogy mivel előre kifizetve és visszaigazolva van minden repülőjegyünk, eseményünk, szállásunk, így fel sem merülhet, hogy társaságunk kinn marad, vagy nincs szállásunk. Ezek után tevékenységünk non-profi jelleggel működik, így ez is csökkenti a költségeket.

Túl szép, hogy igaz legyen? Akkor elmondjuk a hátrányokat is, van belőlük bőven:

Minimum hat fő részvétele szükséges. Ha nem jön össze a létszám, előfordulhat, hogy már befizetett részvételi díjat visszautaljuk, így kapunk egy dühös jelentkezőt, aki már nagyon készült az útra. Esetleg már nem tud más helyre jelentkezni. Elnézést kérünk érte, de ára van a kedvező feltételeknek.

A maximum létszám 12 fő, sokan elutasításra kerülnek. Nagyon egyszerű okai vannak. Ekkora csoport kezelhető optimálisan. Pl. 12 személyesek a buszok, legolcsóbb az egy főre eső utaztatás. Hat szobára, jelentős a kedvezmény stb. Nem feltétlen a jelentkezés sorrendjében fogadjuk a részvevőket. Nemek arányára, korosztályra figyelni kell. A személyes találkozás is fontos.

A társaság elsősorban 40+, a fiatalos, pörgős, vidám, 40+ aki élvezi az életet és nem a nyugdíjas éveire spórol, ezért sokszor ismerősök és barátok is csatlakoznak a programjainkhoz. Fiatalabb korosztályból (30+) is szoktak jelentkezni. Szeretettel várunk barátokat, ismerősöket. Egyéni elbírálásban részesülnek a szabad helyek függvényében.  Probléma, hogy különböző embereket „zárunk” össze. Eltérő igényekkel és attitűddel, ami óhatatlan konfliktusokat okoz. Ez elkerülhetetlen minden olyan társaságban ahol különböző emberek összejönnek. Ez a szép és egyben probléma is. Ezzel mindenkinek tisztában kell lennie. Két ágyas szobában kell lakni egy ismeretlennel. Sajnos a nem kellő önismeret kis világunkban sok fejtörést okoz.

Az indulási és érkezési időpontok az előre meghirdetetthez képest 1-3 napot változhatnak. Változhat szállás és a program is, de természetesen ügyelünk a minőségre. Ugyanaz a szállás és/vagy program egyik embernek szimpatikus a másiknak pedig nem teszik. Szállásaink kiválasztásánál, nem a csillagok száma, a medence vagy a luxus dominál. Tisztaság a legfontosabb, rendezett legyen, jó megközelítéssel a programokhoz. Ázsiában sajnos még ez sem egyszerű. Voltunk olcsó, jó helyen és méregdrága koszfészekben is. Mára azonban már tudjuk mire figyeljünk.

Nem minden napra szervezünk programot, hisz fontos a pihenés, a „semmittevés” is. Vannak, akik ilyenkor unatkoznak, mert a tengerparton kell heverészniük koktélokat iszogatva. Vannak, akiknek az idejét 0-24-ig meg kell szervezni, mert képtelenek egyedül, vagy program nélkül önállóan meglenni. Ha igény mutatkozik szervezünk programot bármilyen időpontban. Emberi tulajdonság, hogy a legolcsóbban vagy ingyenesen akarjuk, a legjobbat és a legdrágábbat és nem értjük, hogy ez miért nem megoldható. Sokan gondolják úgy, hogy ennyi pénzért egy luxus út jár, luxus programokkal. Ők böngészgessenek máshol a neten picit. Sajnos kompromisszumokat kell kötnünk, ahhoz, hogy maradéktalanul jól érezzük magunkat. Ezt mindenki gondolja végig.

Vannak, akik mire utazásra kerül a sor már kívülről fújnak több útikönyvet. Ezek után kinn is az arcára gyógyulnak az útikönyvek és erősen magyaráznak a húsz éve kinn élő vezetőnek, vagy a helyi lakos vezetőnek hogy mit, hogy, miként akarnak látni és csinálni. A két hetes program alatt háromhónapnyi látnivalóval, pluszpihenéssel és ismerkedéssel szeretnének tölteni az időt. Sajnos nem jut mindenre idő. Bármely ázsiai országban el lehetne néhány hónapot tölteni, anélkül, hogy unatkoznánk.

Nem mindenki jöhet velünk. Személyes találkozó van utazás előtt. Sajnos volt már rá példa, hogy inkább visszafizettük és buktuk az utazás árát, de nem voltunk hajlandóak együtt utazni valakivel.

Távolságok másként értelmezése is gondot okozhat. Ami ott „egy köpésre” van az egy-két óra autózás, a közeli helyek három-négy órás utat jelentenek. Legtöbbször a látnivalók azért drágábbak, mert messze vannak, ami ott 6-8 órás autózást jelent. Ez csak nekünk fura. Egy amerikainak, ausztrálnak, thainak fel sem merül gondként. Természetesnek veszik. Egyszer randevúztam egy thai lánnyal, aki telefonon csak annyit mondott mindjárt ott vagyok. Háromszáz kilométert autózott. Bangkokban lakó idegenvezetőnk, a lakásából a munkahelyére három órát autózik a városon belül.

Jelentkezési határidő:

A határidő előtt is betelhet a létszám, így akkor azonnal lezárjuk a jelentkezést. Határidő lejárta előtt előfordulhat, hogy az utaztató iroda közli, hogy elfogytak a kedvezményes repülőjegyek. Így azonnal emelni kell az árainkat, ami a már meglévő jelentkezőket nem érinti. Ha van még helyünk határidő után, valószínű emelni kell az árainkat. A határidő nem azt jelenti, hogy nincs több helyünk, vagy nem fogadunk több jelentkezést, hanem eddig tudjuk tartani ezt az árat.  A jelentkezés foglaló befizetésével történik.

Az ár minden esetben tartalmazza: repülőjegyeket, illetékeket, adókat, minden utazást, transzfert, minden szállást reggelivel, magyar nyelvű kísérőt, programszervezést, részvételt a rendezvényeket. Helyi idegenvezetés megszervezését. Legkedvezőbb programok felkutatását, ajánlását, városnézést. Több ingyenes fakultatív program megszervezését. (lásd lejjebb az infót 3. pont)

Félpanziós, vagy all inclusive ellátást csak a rutintalan utazó és a lusta turisták igénylik. Hisz előre eldöntik, hogy a szállodában töltik idejüket. Nem is tervezik, hogy a helyi gasztronómiát próbálgassák, vagy akkor és azt egyenek, amikor akarnak, és nem amikor ingyenesen a szállodában lehetséges. A fakultatív programok szinte mindig egész naposak, tehát távol a szállástól. Ahol egyébként mindig van étkezés. És akkor nem említettük, hogy Ázsiában pár száz forint egy étkezés, rengeteg egzotikus gyümölcs és ételkülönlegesség közül lehet választani. Vétek a szállodában étkezni!

Az ár nem tartalmazza: a fakultatív programok árát és biztosításokat..

Senkire nem akarunk programot rákényszeríteni. Nem is szükséges, hisz kinn mindent olcsóbban gyorsabban le lehet szervezni. Arról nem is beszélve, hogy külföldön mindig olcsóbb és több lehetőség van fakultatív programokra, mint ha itthon elterveznénk. Szintén a rutintalan turisták szokták itthon kifizetni a programokat. Dupla ár és előre lekötött idő, holott lehet sokkal jobb program is az adott országban. Végig van velünk magyar nyelvű kísérő, aki mindig mindent megszervez. Legtöbb esetben helyi idegenvezetés is van, így tudjuk a kedvezőbb és olcsóbb programlehetőségeket biztosítani.

Részletfizetési lehetőség: 250.000 Ft foglaló jelentkezéskor fennmaradórész utazás előtt három héttel. Levélben értesítünk. Semmilyen egyéb költség nem merülhet fel. Utalással vagy banki befizetéssel teljesíthető számla ellenében. Elektronikus jelentkezés után elektronikus számlát kap a teljesítéshez. A foglaló lemondás esetén nem kerül visszafizetésre, hacsak külön sztornóbiztosítást nem kíván kötni.

Ingyenes fakultatív programok. Városnézés, piacok, templomok, turistalátványosságok, sok egyéb látnivaló. Szervezünk több olyan programot is melyek csak nálunk ingyenesek. Esetleg csak taxi költség merül fel, ami utasonként 500-2000 Ft között számolható távolságoktól, időtartamtól függően. Ha más utazási iroda szervezné 10-20e forint költség volna programonként.

Fizetős fakultatív programok jellemzően 5000-20.000 Ft/nap között mozognak, ellátással, utazással, belépőkkel. Függ a létszámtól, a helyszín távolságától. Általában hosszabb utazással járnak. Vannak több napos fakultatív programok, általában 10000-20.000 FT/nap körül számolható. Szállást, teljes ellátást, belépőket és utazást tartalmaznak az árak. Itt nagy jelentősége van a helyi vezetőknek. Mivel nagyon olcsó program is lehet rendkívül színvonalas és érdekes és drága program rendkívül egyszerű. Olyan ez, mint Magyarországon, ötezer forintból részt vehetsz egy fantasztikus programon egy óriási buliban, vagy ötvenezerért elvisznek a Hortobágyra, hogy láss egy csikóst. Ebben mi sokkal többet tudunk nyújtani. A fakultatív programokról mindig kapsz tájékoztatást, árakat és egy nappal előtte is eldöntheted, hogy mit szeretnél másnap. Ez fontos, hisz sokszor csak előző nap döntünk, mert kapunk egy jó lehetőséget.

Kedvezmények: három-hat fő együttes jelentkezése esetén 5% kedvezmény mindhárom fő számára. 6 fő feletti együttes jelentkezése esetén 10% kedvezmény jár minden jelentkezőnek a teljes út árából. A lényeg, hogy ne görcsölj, jó lesz, élj a mának, próbálj meg lazítani! Mindent lehet, de semmi nem kötelező. Soha ne azt bánd, amit megcsináltál, csak azt bánhatod, amit még nem.

Ázsia, így Thaiföld is nem úgy működik, ahogy mi európaiak megszoktuk életünket. Állandó alkudozás, egyik pillanatról a másikra változó árak és körülmények. Hirtelen jött programok, rendezvények. Más higiéniás körülmények. Sokkal kedvesebb, mosolygósabb közvetlenebb emberek, mint itthon. Nem mindenkinek jön be ez a „laza” kultúra, és nem mindenki tudja kihasználni és élvezni az ebben rejlő izgalmakat. Kétféle ember létezik. az egyik végérvényesen beleszeret Ázsiába, a másik megutálja, és soha nem akarja betenni a lábát többet ázsiai területre. Ha Te előre két héttel pontosan mindent meg akarsz szervezni, rugalmatlan, türelmetlen vagy, nem rendelkezel elég toleranciával, akkor ez nem a Te utad.

Gyakori hibák, amit utazók elkövetnek.

Húsz éve járjuk a világot. A legkülönbözőbb emberekkel találkoztunk vándorlásaink során. Így azt hisszük tudunk némi támpontot adni, hogy mit ne kövessetek el utazások során.

A helyi szokások, hagyományok negatív minősítése. Azt hisszük az európai a jó és minden más kőkorszaki, nem higiénikus, koszos, műveletlen, érthetetlen, primitív. A legtöbb ázsiai ország, többek között Thaiföld is fényévekkel jár előttünk, csak mások a prioritásaik.

Tolerancia hiánya. Azt hiszi az átlag ember, hogy toleráns. Hát nagyon nem az! Ha meglát egy ladyboyt nem érti, ha két arab fiú kéz a kézben sétál nem érti.  Miért nem lehet euróval, dollárral fizetni Thaiföldön, miért kell alkudozni,  és még sorolhatnám. Saját csoporttársainkkal sem vagyunk toleránsak. Nem tetszik, nem beszél velem, én nem beszélek vele, nem hív el amikor megy valahova.

Kuporgatás, vagy méginkább a szarrágóság. Ha spórolni kell egy külföldi utazáson. Nem csak magaddal szúrsz ki, de végtelenül idegesíted csoporttársaidat is. A legtöbb dolog jóval olcsóbb, mint Magyarországon, de ha nem figyelsz drágábban is vásárolhatsz. Ahhoz, hogy felhőtlen legyen a szórakozásod többé-kevésbé pénzbe kerül bárhova mész is, bármit csinálsz. És itt nem a pénzszórásáról van szó. Vannak ételek, éttermek, programok, amiket ki kell próbálni, dolgok, amiket meg kell vásárolni, mert hozzátartozik az élethez Thaiföldön. Szlovákiában is iszol sört, Franciaországban eszel sajtot, Amerikában steaket. Mi mindig szólunk, hogy mire érdemes és mire felesleges költeni. De ha soha nem veheted meg, amit megkívánsz, mert sajnálod rá a pénzt, akkor ne utazz. Spórolj még és menj jövőre.

Reklamációk, amivel sajnos nem tudtunk mit kezdeni

„Nincs lift, legközelebb legyenek tekintettel a korunkra és ne foglaljanak ilyen helyen szállást.” amikor beköltöztünk egy kétszintes luxushotelbe a tengerparton

„Mi az, hogy nem mindenki egy ágyas szobában lakik. Én nem alszok mással” – miután megtudta, hogy egyágyas szobáknak felára van.

„Nem fogok a tengerparton heverészni egész nap” – kiderült, hogy vannak napok, amikor nincs kötött program, mivel egy tengerparton levő trópusi paradicsomban voltunk.

„Holnapra nem szerveztek programot? Mit fogok csinálni egész nap?’ – tette fel a kérdést egy trópusi paradicsom tengerpartján

„Nem szóltak, hogy a fakultatív programok pénzbe kerülnek – úgy gondolta minden benne van az árban, bármit szeretne csinálni.

…és addig mi mit csináljunk…? – amikor 12 főből kilenc meg akart nézni egy programot, de három embernek ez nem tetszett.

„Miért nem másik repülővel utaztunk? Én már mentem velük és jobb.” – miután a repülő felszállása előtt 10 perccel talált egy másik járatot

„Mi az, hogy várni kell a repülőtéren három órát? Hogy lehet így szervezni?” – úgy gondolta, hogy egyik repülőről le, a másikra fel, mert csak ránk várnak

„Hatan vagyunk, miért nem nagyobb, legalább 12 személyes buszt béreltünk, hogy ki tudjuk nyújtani a lábunk? – Egy fakultatív programon, ahol mások is voltak a buszon

’Miért van szabadnap, akkor unatkozzak egész nap?’ – ez sok embernél felmerül. Hihetetlen, de tudnak unatkozni a tengerparton , egy turistaparadicsomban

’Senki nem mondta, hogy itt ennyi prosti van.’ – mondta egy házaspár Thaiföldön

„…és akkor most mit csináljak” – este hétkor, amikor visszatértünk a fakultatív programból

„…én nem akarok bulizni..” . – Thaiföldön ilyet ne is gondolj, Thaiföld egy buliország, tengerparti pihenés és esti partik, ez az ország ilyen. Ha igazán lustulni szeretnél lapozz tovább. Jó hely Maldív szigetek, ott tényleg semmi nincs, lustálkodásra tökéletes. Persze megoldható, hogy nem próbálod ki a thai éjszakai életet, de ez olyan mintha Magyarországon nem próbálnád ki a gulyást. Lehet, hogy nem fog tetszeni, mint hogy a gulyás sem mindenkinek ízlik. De egy próba kötelező.

Irodánk kizárólag rendezvényszervezéssel és csoportszervezéssel foglalkozik. Cégünk utazásszervező és közvetítő tevékenységet nem folytat, azt kizárólag valamely belföldi és külföldi utazási iroda közreműködésével tesz.

Regisztráció esetén a szabályzat és általános tájékoztató ismertnek és elfogadottnak tekintendő.  A szabályzat részét képezik az oldalakon feltüntetett egyéb  információk is !

Newsletter Powered By : XYZScripts.com
%d blogger ezt szereti:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás